DEKSELSE DAGTOCHT DINSDAG 10 SEPTEMBER

DEKSELSE DAGTOCHT MET BELEVINGSPARK CACTUS OASE IN RUURLO, DE SPREUKENTUIN IN HARFSEN, EEN DOLDWAZE LIKEURPROEVRIJ MET MEER DAN 50 LIKEUREN, 20 SOORTEN ADVOCAAT , MAAR OOK ALCOHOLVRIJE DRANKJES EN 3 GANGEN DINER BIJ BRASSERIE KRIEBELZ

U wordt om 8.45 verwacht op het parkeerterrein van Brasserie Kriebelz in Terwolde. Om 9.00 uur vertrekt de bus naar Belevingspark Cactus Oase in Ruurlo, waar u ontvangen wordt met koffie met iets lekkers.

Anny Cactus. Wat een geweldige hartelijke vrouw! Geboren in het Westland, namelijk in Wateringen. Zij heeft een rijke fantasie en doet alles met passie. Haar hobby is haar werk. Anny, beter bekend als Anny Cactus (herkenbaar aan haar rode cowboyhoed), sluit jong en oud in haar hart.

Bert van der Meer, geboren in Monster, leerde als tuinderzoon al heel vroeg de
kneepjes van het vak. Daarbij is hij een autodidact. Wat zijn ogen zien, maken
zijn handen. Bert vormt een perfecte combinatie met zijn vrouw Anny van der
Helm

De Cactus Oase heeft een oppervlakte van 6000 m2 met heel veel soorten cactussen. Kuier over de rolstoeltoegankelijke paden langs duizenden, verschillende soorten, bijzondere en kleurrijke cactussen.
Daarnaast zijn er een aantal bijzondere exposities te bewonderen.
Overal staan zitjes waar u kunt genieten van het uitzicht en waar u kunt luisteren naar de zingende en kletsende vogels.
Een terras, vijver met vissen en ondeugende pony’s zorgen ervoor dat het buiten ook gezellig is. . Menig bezoeker komt graag terug om te genieten van de spontane en hartelijke sfeer.

Bij het vertrek om 12.00 uur met als reisdoel De Spreukentuin in Harfsen krijgt u een leuke surprise mee.

Om 12.30 komt u in Harfsen aan voor een geheel verzorgde lunch en brengt u een bezoekje aan de grootste spreukentuin van Nederland!

De Haarbroekse vijvertuin bestaat uit twee vijvers. Rondom deze vijvers staan diverse voorwerpen die gemaakt zijn van allerlei materialen die op een boerenbedrijf werden of worden gebruikt. Een mooi voorbeeld hiervan is de kapel. Deze is gemaakt van een oude brokkensilo, die op de kop in de grond is geplaatst. De silo is ook van binnen ingericht als een kapel. De meeste voorwerpen die in  tuin te zien zijn, beelden spreuken uit. Regelmatig komt er weer een spreuk bij of wordt er wat veranderd, zodat er elke keer weer wat nieuws valt te ontdekken.

Daarna is het tijd voor een doldwaze likeurproeverij

De humoristische likeurproeverij van Willem Heuzinkveld is erg geschikt voor een busgezelschap.  Het is een op de lachspieren werkend proeverij over en met Oud Hollandse likeuren en overal is wel een grappig verhaal bij.

De veelkleurige likeuren hebben de prachtigste namen zoals bijvoorbeeld: Eau de ma tante, Hansje in de kelder, Hempje licht op, Parfait d’amour, Papagaaiensoep, Naveltje bloot of  wat dacht u van: Hemel op aarde……

Daarnaast zijn er meer dan 20 soorten advocaat in deze prachtige verzameling te bewonderen
…………en te proeven!
De proeverij, een beeldpresentatie op groot scherm, het mooi opgebouwde drankenbuffet en humoristische uitleg met lach en traan en natuurlijk een pauze om de glaasjes lekker te vullen.

Om 16.15 uur staat de bus weer klaar voor de terugreis naar Terwolde.
Rond 17.00 uur gaat u genieten van een afsluitend 3 gangen diner.

Om 19.00 neemt u afscheid van elkaar en heeft u genoten van een gezellig dagje uit.

Info: Reserveren per mail of telefonisch (info@brasserie-kriebelz.nl of  0571-292022)
Geen betaling vooraf.
Prijs 64.95 per persoon.