DEKSELSE DAGTOCHT DINSDAG 8 OKTOBER

DEKSELSE DAGTOCHT DINSDAG 8 OKTOBER

Zoals gebruikelijk wordt u om 8.45 verwacht bij Brasserie Kriebelz.
Om 9 uur vertrekt u naar Ambt Delden gelegen in het mooie Twentse landschap waar u een bezoek brengt aan Museumboerderij Wendezoele

Een prachtige Twentse boerderij met boerenerf zoals dat er tot 1960 ongeveer heeft uitgezien, dat kunt u zien bij Expositie & Museumboerderij ‘ Wendezoele’ op het prachtige Landgoed bij Kasteel Twickel

Ruim 70 vrijwilligers zorgen ervoor dat de boerderij wordt onderhouden
en volop in bedrijf is, compleet met vee, landbouw en oude ambachten zoals spinnen, weven, mandenmaken en zandtapijt strooien.

Het bezoek is inclusief entree, koffie met Twentse krentenwegge, uitleg, demonstraties oude ambachten, een videofilm en bezichtiging van de museumboerderij, exposities, gebouwen, erf en tuinen.

Voor de lunch vertrekken wij naar Hotel Restaurant Hof van Twente in Hengevelde. Hier geniet u van een koffietafel met koffie, thee, (karne) melk diverse soorten brood, vleeswaren, kaas, zoet beleg en een kroket mag natuurlijk niet ontbreken.

Na de lunch is het tijd voor het middagprogramma.

U brengt een bezoek aan Oranjemuseum Nieuw Haghuis in Diepenheim

Diepenheim heeft een grote verrassing in Twente, het nieuwste van de drie Oranjemusea in Nederland met de enige en grootste bordencollectie van Het Huis van Oranje in Nederland.  Ze hebben er hier ruim 1000 verzameld !

Een pronkstuk in het museum is ook de Koninklijk gedekte tafel waar tijdens de rondleiding uitgebreid bij stilgestaan wordt.  De Rondleiding is zeer persoonlijk en enthousiast, met oog voor detail en allerlei leuke anekdotes.

Het museum heeft een traplift, invalidentoilet en een schitterende ontvangstruimte.  Hier staat bij aankomst het Oranjegebak met rood wit blauwe vlaggetjes al feestelijk op de groep te wachten, geweldig !

Na een bezoek aan dit geweldige museum rijdt u via een toeristische route naar Terwolde waar de Dekselse Pannetjes en een afsluitend dessert op u staan te wachten.

Rond 19.00 uur is er weer een eind gekomen aan weer een gezellige dag met nieuwe ontmoetingen en leuke herinneringen.

Prijs 59.95 per persoon. Uitsluitend op reservering
Geen betaling vooraf. Betaling bij vertrek.
Voor info en reserveringen: 0571-292022 of info@brasserie-kriebelz.nl