Kriebelz al ruim 10 jaar een goed ‘Bus-idee’

Mijn naam is Steven Korf, al ruim 13 jaar bezoek ik, voor mijn bedrijf Bus-idee, dagelijks bedrijven om ze te beoordelen op geschiktheid voor busgroepen. Wanneer ik denk dat zo’n bezocht bedrijf aan de criteria van busbedrijven voldoet, komen ze in aanmerking voor een uitgebreide vermelding op onze website voor touringcarbedrijven: www.bus-idee.nl    Hier verzamelen we zoveel mogelijk relevante informatie over restaurants, rondvaartbedrijven, hotels en dagtochtbestemmingen die geschikt zijn voor touringcargroepen.  Het is een database die busbedrijven veel gebruiken.

 

Begin 2006 werd ik door een chauffeur van Arriva Touring op restaurant Dorpszicht (tegenwoordig Brasserie Kriebelz) in Terwolde gewezen en ben bij Rene en Helma Zeisseink op bezoek gegaan. Ze waren meteen enthousiast en wilden erg graag verder uitbreiden met touringcargroepen.   In de jaren dat ik dit werk nu ondertussen doe, kan ik zeggen dat er in Nederland misschien 4 of 5 restaurants zijn die het met touringcargroepen zo goed hebben begrepen, dat de klant er bij het busbedrijf gewoon onomwonden om vraagt.  Iedere groepsdagtocht van die groep moet dan in ieder geval langs dat restaurant, dan verzinnen ze de rest van het programma er wel omheen.

 

Zo’n restaurant is Brasserie Kriebelz ook, klanten die er ooit geweest zijn vragen er vaak specifiek om bij het touringcarbedrijf en sommige groepen komen er al voor de 7e keer op rij met een dagtocht.  Die willen niks anders meer. Het is allemaal net even wat beter, er wordt door Kriebelz nagedacht over wat ze kunnen doen om er net weer even bovenuit te steken.  Afgelopen jaar waren bijvoorbeeld de sukade lapjes een groot succes, die staan al een dag voor de groep komt lekker te sudderen en Rene heeft voor de busgroepen dan weer net even betere kwaliteit ingekocht.  Daar smullen die groepen van en ja, dan komen ze het jaar erop gewoon weer terug !   De Dekselse Pannetjes waren ook vernieuwend in de markt, in het begin waren busbedrijven huiverig omdat het iets nieuws was.  Maar als ze het een keer met een groep hadden geprobeerd waren ze ‘om’ !  Allemaal kleine pannetjes met lekkere gerechtjes op tafel, hoe leuk is dat ?

 

En dat veel groepen ieder jaar weer naar Kriebelz willen en het busbedrijf er dan maar een dagtocht omheen moet verzinnen, dat hebben ze ook mooi opgelost.  Kriebelz heeft een eigen arrangementen programma ontwikkeld, ze hebben bijvoorbeeld gidsen die mee gaan met de bus voor mooie tochten in de omgeving en ze werken met vele leuke dagtochtbestemmingen samen, dus kies maar iets leuks uit meer dan 40 arrangementen en het is met 1 telefoontje geregeld.

 

Ik ben er als Bus-idee trots op dat ze het bij Kriebelz zo goed zijn gaan doen met bussen, ik rijd er regelmatig langs omdat we met Bus-idee in Deventer zijn gevestigd en dan staat er heel vaak een touringcar voor de deur, soms wel drie.  Dat vind ik echt super !  Creativiteit, inzet, je klant begrijpen en persoonlijke aandacht en contact…..   dat alles heeft Kriebelz echt tot een touringcar-succes gemaakt !    Ik hoop dat ze er nog heel lang zo mee doorgaan.