DEKSELSE DAGTOCHT DINSDAG 11 JUNI 

HET BORDUUR- EN HOUTSNIJMUSUEM IN BARNEVELD EN DE VELUWSE ZANDSCULPTUREN IN GARDEREN.

Hopelijk staat u om uiterlijk 8.45 klaar voor de 2e Dekselse dagtocht van Brasserie Kriebelz.

Om 9.00 uur vertrekt u naar Barneveld voor een bezoek aan een zeer bijzonder museum.
U wordt hier ontvangen met koffie en gebak en gaat tussen de middag genieten van een lunch.

Dit bezoek is zo leuk!  Een Borduur- en Houtsnijmusuem  dat helemaal gerund wordt door mannen.  En geen saaie mannen, ze vinden het hartstikke leuk en lachen wat af met z’n allen.  Er is er zelfs één die tijdens het bezoek borduurdemonstraties geeft.

Aanstichter is Rien van de Brand, hij verzamelt al 20 jaar borduurwerkjes en heeft er al meer dan 10.000 !  In het museum hebben ze de mooiste 1200 opgehangen en overal hebben ze leuke verhalen bij die ze graag vertellen.

Een bezoek begint altijd met een beeldpresentatie over borduren en de geschiedenis ervan op humoristische wijze gebracht door één van de heren, daarna gaat de groep de mooiste borduurkunstwerken zien met een gids.

Alle mannen van het borduurmuseum zijn zo aanstekelijk enthousiast,
dat na afloop iedereen snapt waarom het hier ‘Het losse steekje’ heet !

Na de lunch bij het Borduurmuseum vertrekt u naar Garderen voor een bezoek aan het bekende Veluwse Zandsculpturenfestijn in Garderen

”Het thema voor 2019 is “Reis om de Wereld”. Tijdens deze editie gaat u echt even op reis. Uw  boardingkaart levert u in bij één van de stewardessen en even later staat u  al oog in oog met een enorme skyline van maar liefst 18 meter, met de meest beroemde gebouwen ter wereld. En… dat is nog maar het begin van uw ontdekkingsreis. De onderwaterwereld, grappige en herkenbare vakantiesituaties, de schitterende eilanden, de mooiste markten, de bekendste musea, typische vervoermiddelen en nog veel meer komen aan bod.  

In het overdekte deel van het festijn vindt u jaarlijks een leuke puzzel. Zandsculpturen die wat uitbeelden, gaat u  raden. Voor 2019 is de puzzel  “Weet u nog.. “. Een uitdagende opdracht om het allemaal te raden. Wie ze allemaal goed heeft, maakt kans op leuke prijzen.

Dit jaar is ’t Veluws Zandsculpturenfestijn 2e geworden bij de verkiezing voor het leukste uitje van Gelderland, georganiseerd door de ANWB.

Urenlang kijkplezier en met verbazing kijken naar deze meesterwerken.

Rond 16.00 gaat u vertrekken naar Brasserie Kriebelz voor het afsluitende diner met de Dekselse Pannetjes en een verfrissend dessert. Rond 19.00 uur zal het programma eindigen en kijkt u terug op een geweldige dag.

Prijs 54.95 per persoon.