DEKSELSE DAGTOCHT DINSDAG 14 MEI 

HET PLUIMVEEMUSUEM IN BARNEVELD EN DE PASSIFLORAHOEVE EN VLINDERTUIN IN HARSKAMP

De eerste van hopelijk heel veel gezellige dagtochten georganiseerd door René en helma Zeisseink van Brasserie Kriebelz.

U wordt uiterlijk om 8.45 verwacht bij Brasserie Kriebelz in Terwolde.
Om 9.00 vertrekt u met een bus van de Gebo naar het Pluimveemuseum in Barneveld waar u wordt ontvangen met koffie en cake.

Het Pluiveemuseum in Barnevel is een verrassend leuk museum voor jong en oud, het is groot en ruim opgezet, u krijgt een rondleiding door een enthousiaste gids en er is een authentiek werkend veilinglokaal waar u gaat meedoen aan een veilingdemonstratie, dit is altijd een doorslaand succes !

Er zijn in het museum levende kuikentjes die iedereen zelf voorzichtig mag vasthouden en/of aaien, er is een ‘uitkombak’ en buiten is een tuin met grote kippenrennen waar wel 20 Oudhollandse hoenderrassen in rondscharrelen..

Alles is goed rolstoeltoegankelijk, er zijn ruime paden, links en rechts stoelen om even op te kunnen zitten en er is een zeer mooi invalidentoilet.

Na deze interessante ochtend gaat u weer op pad  naar de Passiflorahoeve en Vlindertuin in Harskamp, waar u eerst gaat genieten van een heerlijke lunch.

Deze bestemming is de laatste jaren een enorme dagtochtbestemming geworden, een geweldige en grotendeels overdekte accommodatie. In de botanische tuin ziet u de grootste collectie Passiflora’s van Europa: wel 400 soorten! Daarnaast zijn er nog vele andere planten te bezichtigen, zoals fuchsia’s en kuipplanten.

De Passiflorahoeve is ook de meest uitgebreide vlindertuin ter wereld. Er zijn 5 verschillende vlindertuinen. Het is de grootste vlinderkwekerij. Nergens worden zoveel verschillende soorten gekweekt. Meer dan 150 soorten. Er is daarnaast een overdekte vlindertuin, een kwekerij waar groepen voor het eerst zelf kunnen zien hoe tropische vlinders worden gekweekt van eitje, rups, pop tot een prachtige kleurige vlinder. En alles is rolstoelvriendelijk!

In 2015 is bij het bedrijf de 5e vlindertuin geopend. Dit is een open tuin waarin ieder jaar opnieuw een bijzonder bloemenmengsel wordt gezaaid dat allerlei, in Nederland levende, vlinders aantrekt. Een lust voor het oog! Nieuw is sinds kort ook het nieuwgebouwde vlindermuseum. Hier is een bijzondere collectie prachtig geprepareerde vlinders te zien van over de hele wereld.

Rond een uur of vier gaat u weer vertrekken voor een afsluitend driegangen diner in Brasserie Kriebelz in Terwolde en gaat u daarna weer voldaan naar huis.

Mocht u opgehaald worden ga er dan vanuit dat rond 19.00 uur het diner zal eindigen en zo een gezellige dag samen ten einde komt.

Prijs 59.95 per persoon.