Dekselse Dagtochten 2021 elke 2e dinsdag van de maand.
(onder voorbehoud)

Dagtocht 10 maart 2020
10-03-2020 hindeloopen
10-03-2020 SCHAATSMUSEUM
10-03-2020 JOPIE HUISMAN MUSEUM

9.00 uur Vertrek vanaf Brasserie Kriebelz in Terwolde
Het Schaatsmuseum in Hindeloopen – Entree – Koffie met iets lekkers – Pannenkoeken lunch

Hindeloopen is zo’n stadje waar alles Friesland ademt, het zijn allemaal kleine  straatjes, bruggetjes, bootjes en het typische schilderwerk.  Voeg daar het schaatsen en de Elfstedentocht aan toe en je hebt een echt reisje Friesland!

In dit Schaatsmuseum vind je naast de originele schaatsen van (toen nog) Prinses Wilhelmina en de grootste schaatscollectie van Nederland, ook authentieke werkplaats van de schaatsenmaker en andere oude ambachten.

De afgevroren teen van Tinus Udding uit de Elfstedentocht van 1963 is hier een pronkstuk uit de Elfsteden geschiedenis !  Boven is een toonzaal met Hindelooper schilderkunst, winterse taferelen en een mooie stijlkamer.

Jopie Huisman Museum in Workum – Entree

Dit is veel meer dan schilderijen bekijken, dit is een levensles in geluk!

Wat maakt dit museum een indruk! Het gaat niet alleen om de natuurlijke ‘gave’ die Jopie Huisman had om dingen op doek te schilderen, maar zijn verhalen erbij!

Je begint met een film waarin je de markante figuur Jopie leert kennen, hij ziet het leven op zijn eigen unieke en prachtige manier.  Hij geniet van de eenvoud, armoede, humor en kunst van mensen om gelukkig te kunnen zijn met weinig.

Iedere bezoeker krijgt een klein apparaatje mee, dat kun je bij elk schilderij opladen en dan hoor je Jopie erover vertellen. Het ene verhaal is nog leuker dan het andere en zo doe je er zeker een uur over om al die verhalen te horen.

Na afloop loopt iedereen met een glimlach op zijn gezicht, gegarandeerd!

17.00 uur Brasserie Kriebelz in Terwolde voor het diner

Bij deelname van30-40 personen 67.50 p.p.
40-50 personen 62.50 p.p.
50-60 personen 59.50 p.p.
Dagtocht 13 april 2021
14-04-2020 AALSHOF
14-04-2020 PAARDENMELKERIJ
14-04-2020 KIP EN HET EI

9.00 uur Vertrek vanaf Brasserie Kriebelz in Terwolde
Orchids paardenmelkerij in Zeeland Noord Brabant – Entree – Rondleiding – Koffie met iets lekkers en een verrassing

Aan de rand van het Brabantse dorpje Zeeland ligt Orchid’s Paardenmelkerij.
Hier lopen 280 dieren in kuddes vrij rond, waarvan een groot aantal veulentjes. Deze worden het hele jaar door geboren.  Sinds 1989 worden op Orchid’s Paardenmelkerij veulentjes geboren en de merries gemolken en daarmee is zij de eerste en grootste paardenmelkerij in Nederland.

De gezellige boerenzaal is volledig gelijkvloers en geschikt voor rolstoelen en mindervalide bezoekers.  Je proeft de sfeer van een ouderwetse huiskamer in een  boerderij en hebt uitzicht op de paarden.
Er volgt een interessante videofilm waarin o.a. het melken van de paarden en een geboorte te zien is.

Na verdere persoonlijke uitleg volgt een rondleiding over het bedrijf  met 280 paarden. Ter afsluiting wordt er nog iets lekkers aangeboden.

De Kip of  het Ei in Haps – Lunch met een heerlijke verrassing –
programma en koffie met iets lekkers

Op het landhuis De Aalshof in het kleine Brabantse plaatsje Haps staat alles in het teken van ….eieren. In het hotel gemaakt van stro!!! wordt u ontvangen door eigenaresse Conny voor een heerlijke lunch.
Daarna wordt u in een andere ruimte op de hoogte gebracht van allerlei interessante kip- en ei weetjes.
Alle uitleg is goed te volgen door kleine luidsprekers binnen en buiten. De scharrelkippen op het landgoed zijn gehuisvest in verrijdbare kippenkooien en wandelen zelf naar buiten. Van de eieren worden allerlei producten gemaakt zoals pasta’s en allerlei heerlijke soorten advocaat.

Er mag vrij gewandeld worden door de prachtig aangelegde tuin en het is heerlijk toeven in de serre terwijl er van alle vier soorten advocaat geproefd mag worden!

17.00 Brasserie Kriebelz in Terwolde voor het diner

Bij deelname van30-40 personen 64.95 p.p.
40-50 personen 59.50 p.p.
50-60 personen 56.50 p.p.
Dagtocht 11 mei 2021
12-05-2020 MANDERVEENSE AARDBEIENTUIN
12-05-2020 STADSHOTEL OOTMARSUM
12-05-2020 OOTMARSUM
12-05-2020 MUSEUM FABRIEK ENSCHEDE

9.00 uur Vertrek vanaf Brasserie Kriebelz in Terwolde
De Manderveense Aardbei in Manderveen – Koffie met iets lekkers – rond kijken op het bedrijf – een heerlijke verrassing

Aardbeien, aardbeien en nog eens aardbeien. Alles staat in het teken van deze lekkere, rode vrucht op het bedrijf van de familie Hindriksen. Op de (rode) stoelen liggen aardbeienkussentjes, voor de ramen hangen aardbeiengordijntjes, koffie drink je uit een beker met aardbeien erop en je eet er natuurlijk iets lekkers met aardbeien! Zelfs op de toiletten heeft de luchtverfrisser de geur van……aardbeien!

De aardbeien worden op een bijzondere manier geteeld, namelijk niet op de grond, maar in de lucht! De aardbeienplanten staan op stellingen, zodat het plukken makkelijker gaat en de aardbeien mooi schoon blijven. Al die aardbeien zien er  prachtig uit en u mag er gewoon tussendoor lopen.

Van al die aardbeien worden heerlijke producten gemaakt die in de gezellige ontvangstruimte bij een kop koffie geproefd kunnen worden.

Ootmarsum:  Koffietafel met kroket in Stadshotel Ootmarsum
De Museumfabriek in Enschede – Thema de vuurwerkramp – Koffie met iets lekkers

Midden in de herbouwde wijk Roombeek, die op 13 mei 2000 werd getroffen door de vuurwerkramp, staat De Museumfabriek. Een verrassend museum in een oude fabriek, die wonder boven wonder bij de fatale klap gespaard is gebleven.

Het verhaal van de vuurwerkramp op 13 mei 2000 wordt aan u getoond. Een film met beelden uit de journaals van toen en persoonlijke voorwerpen als stille getuigen krijgt u te zien. Vanaf de 7e ‘glazen’ etage van de Museumfabriek is er een panoramisch uitzicht over de prachtig herbouwde wijk Roombeek. Dan volgt een korte wandeling naar het ‘episch centrum’ van de ramp, de krater en het monument, in het park recht tegenover het museum waarbij gidsen die de ramp soms van dichtbij hebben meegemaakt uitleg geven over wat je ziet en de situatie van toen en nu. Een zeer indrukwekkende excursie !

17.00 Brasserie Kriebelz in Terwolde voor het diner

Bij deelname van30-40 personen 67.25 p.p.
40-50 personen 67.25 p.p.
50-60 personen 59.95 p.p.
Dagtocht 8 juni 2021
09-06-2020 THORNSE MOLEN
09-06-2020 TUINEN VAN APPELTERN
09-06-2020 ZONNETREIN OOYPOLDER

9.00 uur Vertrek vanaf Brasserie Kriebelz in Terwolde.
De Thornse molen – Koffie met iets lekkers  – Rondrit met de Zonnetrein door de Ooypolder

Fluisterstil door de Ooijpolder met de Zonnetrein. U hoort de vogels fluiten, koeien loeien en de gids vertelt over dit unieke stukje natuur langs de Waal bij Nijmegen met terpen, oude kerkjes, kleiputten en oude steenfabrieken.

In een geweldig boeiende rondrit van ca. 1 uur valt u van de ene verbazing in de andere. Wat een mooi gebied en wat een schitterende vergezichten.

De Tuinen van Appeltern – Lunch – Entree

De Tuinen van Appeltern, het grootste tuin ideeënpark van Europa, zijn een inspiratiebron voor tuinliefhebbers. Ruim 200 voorbeeldtuinen met een plantenmarkt, gezellige terrassen en restaurants voor een complete middag uit.

Bezoek de kruidentuin van A. Vogel en laat u verrassen in de Denkseltuin of de Lichtlaan. De Tuinen van Appeltern tonen de nieuwste tuintrends van nu. Ervaar zelf de natuurlijke wereld van prachtige vijvers, bloemen en planten.

Voor minder validen zijn er gratis rolstoelen beschikbaar en is er ook een speciale rolstoelroute.

17.00 Brasserie Kriebelz in Terwolde voor het diner

Bij deelname van30-40 personen 73.25 p.p.
40-50 personen 67.95 p.p.
50-60 personen 64.95 p.p.
Dagtocht 13 juli 2021
14-07-2020 STICHTSE VECHT 2
14-07-2020 REDERIJ STICHTSE VECHT
14-07-2020 STICHTSE VECHT 3

9.30 uur Vertrek vanaf Brasserie Kriebelz in Terwolde
Rederij de Stichtse Vecht – Rondvaart van 4 uur over de Vecht – Koffie met iets lekkers – Lunch

Rederij De Stichtse Vecht is het bedrijf van Wim Kleine, bij velen reeds een bekende naam omdat hij al jarenlang met rondvaartboten in dit gebied actief is.  De Utrechtse Vecht behoort tot de mooiste vaargebieden van Nederland.

Deze rederij beschikt over de rondvaartschepen de M.P.S. Silver Cloud en de M.P.S. River Cloud.  Beide schepen zijn voorzien van een invalidenlift en aangepast toilet.

De schippers van deze schepen zijn tevens gids aan boord en vertellen tijdens de rondvaart via de microfoon.  De vaarroute voert langs het mooiste stukje van de Utrechtse Vecht met statige buitenhuizen en romantische theekoepels.
Kortom: Een heerlijke dag onthaasten op het water!

17.00 Brasserie Kriebelz in Terwolde voor het diner

Bij deelname van30-40 personen 71.50 p.p.
40-50 personen 65.95 p.p.
50-60 personen 62.95 p.p.
Dagtocht 10 augustus 2021
11-08-2020 ROOFVOGELHOEVE
11-08-2020 BAKKERIJ MUSEUM HATTEM
11-08-2020 ZALK

9.00 uur Vertrek vanaf Brasserie Kriebelz in Terwolde
Bakkerij museum in Hattem – Koffie met iets lekkers –  Krakelingenshow

U gaat zich echt vermaken bij de nieuwe ‘Krakelingenshow’ in het Bakkerijmuseum in Hattem. De humoristische krakelingenbakker gaat u laten zien hoe het allemaal wel en vooral ook niet moet….een geweldige belevenis!
Het sfeervolle museum in het pittoreske Hattem gaat u bezoeken en is net een oude bakkerij van vroeger. Op bepaalde dagen wordt er ook echt gebakken in de ouderwetse takkenbossen oven.

Restaurant Zalkerbroek in Zalk – Koffietafel kroket
De Strandhoeve in Blokzijl – Educatieve roofvogelshow

De Roofvogelhoeve heeft als belangrijkste pijlers ‘Educatie en Dierenwelzijn’, maar wel op een spannende en avontuurlijke wijze.

Op het ruime buitenterrein van de Strandhoeve is op het voormalig strand van Blokzijl een schitterend natuurlijk en terrein aangelegd. Zo is er op dit terrein onder andere een mini-boerderij gebouwd voor de kerkuil(en), een oude knotwilg geplaatst waar de steenuil zich heerlijk kan verstoppen, een woestijn waar de woestijnbuizerds zich thuis voelen en een vijver waar alle vogels heerlijk kunnen drinken en badderen. Bij de aanleg is ook rekening gehouden met andere dieren in onze natuur. Zo zijn er planten gepoot die insecten zoals bijen, hommels en vlinders aantrekken.

Op de unieke locatie van de Strandhoeve heeft de Roofvogelhoeve de beschikking over 2 ruime zalen waarin de roofvogelshow voor u zich gaat afspelen.

Tijdens de demonstraties gaat u genieten van de vrije vluchten van de roofvogels en uilen. U gaat genieten van de geruisloze vlucht van een uil, de buizerd die vlak over uw hoofd scheert en de razendsnelle valk die op zijn prooi duikt. In tegenstelling tot veel andere aanbieders staat u niet enkel achter een touw te kijken. Zowel jong als oud wordt op een leuke, actieve en humoristische manier betrokken. Door deze interactieve vorm van het geven van demonstratie is deze extra leerzaam.

17.00 Brasserie Kriebelz in Terwolde voor het diner zomerstamppotten

Bij deelname van30-40 personen 68.50 p.p.
40-50 personen 60.95 p.p.
50-60 personen 56.25 p.p.
Dagtocht 14 september 2021
08-09-2020 ORCHIDEEEN HOEVE LUTTELGEEST
08-09-2020 TAPIJT MUSEUM GENEMUIDEN

9.00 Vertrek vanaf Brasserie Kriebelz in Terwolde
Tapijtmuseum Genemuiden – Koffie met iets lekkers – Entree – Lunch

In dit levendige museum zie je geen liggende of hangende tapijten, maar hier laten vrijwilligers zien hoe tapijten door de jaren heen gemaakt werden.  In de ontvangstruimte begint een groepsbezoek met uitleg en een introductiefilm.

Daarna zijn er demonstraties van handweeftechnieken tot de latere machines te zien.  Het museum is chronologisch opgebouwd met een overzicht van allerlei technieken uit de geschiedenis van de vloerbedekkingindustrie.

Dit varieert van biezen tot kokos, sisal, wol en tegenwoordig zelfs kunstgras.  Het Tapijtmuseum is rolstoeltoegankelijk met invalidentoilet en moderne lift en is ruim opgezet.  Het is gehuisvest in enkele sfeervolle oude fabriekspanden.

Orchideeënhoeve in Luttelgeest – Entree

De Orchideeënhoeve is al vele jaren een bekende bestemming voor busgezelschappen. Hier vind je meer dan 3000 soorten orchideeën en vlinders, maar er is nog veel meer! Zo zijn er in de Vlinder Vallei tropische vogels, reptielen en vijvers met kleurige koikarpers te bewonderen.

De tropische tuin, een nagebootst stukje oerwoud, huisvest duizenden wilde natuursoorten orchideeën.  De Maleisische tuin is de grootste, een tuin van 2.000 m². Een 18 meter lange brug verbindt hier de paalwoningen met elkaar. Daarnaast is ook de Zwevende Bloementuin een erg populaire attractie…

Nieuw sinds de zomer van  2018 is het Makirijk: een idyllische buitenwereld die wordt bewoond door ringstaartmaki’s, flamingo’s, alpaca’s en eenden.

En natuurlijk is er een kwekerij. Het is zeer interessant om te zien hoe orchideeën worden gekweekt van minuscule zaadjes tot deze prachtige bloeiende planten. Medewerkers geven met  plezier vakkundig advies over uw planten thuis.

De Orchideeën Hoeve is overdekt, drempelvrij en rolstoelvriendelijk.

17.00 Brasserie Kriebelz in Terwolde voor het diner

Bij deelname van30-40 personen 63.95 p.p.
40-50 personen 59.50 p.p.
50-60 personen 56.50 p.p.
Dagtocht 12 oktober 2021
13-10-2020 DWINGELOO
13-10-2020 MOLENMUSEUM DE WACHTER
13-10-2020 MOLENMUSEUM DE WACHTER 2

9.00 uur Vertrek vanaf Brasserie Kriebelz in Terwolde
Het Hof van Dwingeloo in Dwingeloo – Koffie met iets lekkers – Rondrit met gids

‘T Hof van Dwingeloo is een gemoedelijk en gastvrij restaurant met een sfeervol interieur met veel hout en een ouderwetse kachel midden in het dorp Dwingeloo op korte afstand van het Nationaal park ‘t Dwingelerveld.

Een prachtig bedrijf in een echt Drents dorpje waar het leven nog steeds gemoedelijk is. Restaurant ‘t Hof van Dwingeloo is rolstoeltoegankelijk en heeft een invalidentoilet.

Na de koffie gaat u een rondrit maken met gids in deze geweldig mooie omgeving.

Museum de Wachter in Zuid Laren –  Lunch – Entree

Museum De Wachter in Zuidlaren is veel meer dan een molen.
In het molencomplex zijn aanwezig: een ambachtelijke bakkerij, een antieke kruidenierswinkel, een prachtige grote verzameling [hand]gereedschappen, een specerijenmaalderij, een collectie unieke miniatuur- en werkende  stoommachines, een olieslagerij en de korenmolen.

In het expositiegebouw ”Dieks Dele” zijn aanwezig een klompenmakerij, een smederij, een stelmakerij, het echte beeld van Berend Botje. Op de verdieping een grote afdeling oude gebruiksvoorwerpen, een muziekcollectie waaronder een unieke Orchestrion, en diverse stijlkamers.

Museum De Wachter is grotendeels toegankelijk voor minder validen en bezoekers, die wat minder goed ter been zijn. In beide gebouwen is een traplift aanwezig als ook een mindervaliden- rolstoeltoilet. Het geheel wordt onderhouden door maar liefst 185! enthousiaste vrijwilligers die de bezoekers professioneel rondleiden.

Brasserie Kriebelz in Terwolde voor het diner

Bij deelname van30-40 personen 65.50 p.p.
40-50 personen 59.95 p.p.
50-60 personen 56.95 p.p.
Dagtocht 9 november 2021 max. 50 personen
10-11-2020 NATIONAAL MILITAIR MUSEUM
10-11-2020 PARTYMOLEN DE HARSKAMP

9.00 Vertrek vanaf Brasserie Kriebelz in Terwolde
De Molen in Harskamp – Koffie met iets lekkers – Rondrit met gids

Partycentrum De Molen te Harskamp is een multifunctioneel partycentrum aan de voet van een prachtige molen.

Na de koffie gaat u op pad met een enthousiaste gids/boswachters een prachtige rit in de omgeving.

Nationaal Militair Museum in Soesterberg – Lunch – Entree – Rondleiding met gids

Het Nationaal Militair Museum is gelegen in het prachtige Park Vliegbasis Soesterberg. In het museum is de grootste militaire collectie van Nederland bijeengebracht en beleeft u de wereld van de krijgsmacht in heden, verleden en toekomst: Een fantastische locatie voor een middagvullende activiteit. Uw bezoek maakt u compleet met een warme ontvangst, interessante rondleiding en een heerlijke lunch. Het NMM heeft de meest bijzondere collectie tanks, vliegtuigen, pantservoertuigen en helikopters van Nederland.
Tijdens de rondleiding met gids zal de 2e wereldoorlog centraal staan.

17.00 Brasserie Kriebelz in Terwolde voor het diner

Bij deelname van30-40 personen 68.95 p.p.
40-50 personen 63.95 p.p.
50-60 personen 60.95 p.p.
Dagtocht 14 december 2021
08-12-2020 KERSTSHOW DUIVEN 2
08-12-2020 KERSTSHOW DUIVEN 1
08-12-2020 KERSTSHOW DUIVEN 3

10.00 uur Brasserie Kriebelz- Koffie met iets lekkers koffie
De mooiste kerstshow van Nederland in de Intratuin in Duiven

In deze 25.000 meter grote winkel blijft men de gast met een inspirerende wijze van het presenteren van producten verrassen. Van half oktober tot januari staat een groot deel van de winkel in het teken van de kerst. Christmas World Duiven  is reeds meerdere jaren uitgeroepen tot de beste kerstshow van Nederland!

16.00 Brasserie Kriebelz in Terwolde – 5 gangen kerstdiner dansant in kerstsfeer – Live muziek met Aalt Westerman

Vanaf zijn 9e maakt hij al muziek en vanaf zijn 15e staat hij al op het podium. Plankenkoorts kent hij niet meer! Aalt Westerman: Zanger, gitarist, toetsenist, trompettist, 8 jaar lang free-lance medewerker bij RTL Oost en vele jaren presentator op een lokale zender. Aalt is nog geregeld spreekstalmeester of presentator bij diverse evenementen. Aalt heeft 4 cd’s en 2 dvd’s uitgebracht.

Aalt Westerman en een uitstekend verzorgd 5 gangen diner met de Dekselse Pannetjes als stralend middelpunt. Dat wordt een gezellig samenzijn!

Bij deelname van30-40 personen 57.50 p.p.
40-50 personen 50.95 p.p.
50-60 personen 47.95 p.p.

DIRECT RESERVEREN